Hvorfor Snikkedalen familiebarnehage

Vårt mål er å gi barna sosial, empatisk og motorisk kompetanse til å møte verden med selvtillit og tro på egen verdi og betydning.

Underveis til dette målet lærer barna bokstaver og tall, rim og regler, sang og musikk og ellers hva rammeplanens fagområder har å by på.

Fordeler i en liten barnehage:

Samspill mellom liten og stor

Barn er opptatt av barn. De lærer mye, kanskje mest, av det samspillet som foregår mellom aldersgrupper. De yngste ser opp til de som er eldre og vil være som dem. De som er eldre vokser i yngre barns beundrende blikk. og når de kan vise og hjelpe se som er mindre.

Våre aktiviteter

Barn lærer og trives best når de får lov til å delta i virkelige aktiviteter. En liten barnegruppe gir oss daglig mulighet til å ta barna med på praktiske oppgaver som matlaging, handling, renhold og ellers det som dukker opp i våre hverdager.

Små grupper

Selv om barn i forskjellig alder er sammen er det viktig at de forskjellige aldersgruppene også får tid alene. Det er naturlig å dele gruppen vår for forskjellige aktiviteter. Uansett om vi er sammen eller delt i grupper vil gruppene være små og oversiktlige. Det medfører at hvert eneste barn blir synlig og inkludert på sine premisser.

Ofte ut på tur

Vi bruker naturen og nærområdet aktivt i våre daglige aktiviteter. Vi er mye på tur i skog og mark. Dyreparken besøker vi helst ukentlig. Daglig får små føtter, som trenger å øve seg på å balansere i ulendt terreng, en liten gåtur i skogen.

Sentralt fokus og ekstratilbud

Sunn middag hver dag

Sunn mat og variert kosthold er viktig i Snikkedalen familiebarnehage. Barna får middag hver dag og vi har tilgang på masse frukt og bær i tillegg til det foreldre tar med til lunsj. Maten lager vi fra bunnen og sukker samt ferdig prosessert mat bruker vi ikke.

Barnehagens parkdresser

For å gjøre livet ennå litt enklere for foreldre har barnehagen egne vanntette parkdresser til barna. På disse er det trykt barnehagens logo og telefonnummer. De er også av aller beste kvalitet sånn at barna både er tørre og varme på tur med barnehagen.

%d bloggere liker dette: