Barns språkutvikling

I tiden som kommer vil jeg blogge om tema som handler om barns språkutvikling og hvordan vi som ansatte i barnehagen og barnas foreldre kan være med å stimulere best mulig til denne utviklingen. Dette er et spennende team generelt og spesielt for mange barnehager som har barn som har et annet morsmål om norsk og som dermed er to- eller flerspråklige.

I mitt blogg-arbeid vil jeg blant annet være inspirert av dyktige forelesere ved Universitetet i Agder der jeg studerer språk, litteratur og nye medier i barnehagen (NO-214). Dette er fordypningsfag i siste året på barnehagelærerstudiet. En annen kilde til inspirasjon er vår egen hverdag i Snikkedalen Familiebarnehage hvor vi daglig omgås en gjeng med flotte barn som lærer oss noe om flerspråklighet og språkutvikling i praksis.

Vi er så heldige at vi har flere barn i barnehagen som er flerspråklige. Det er veldig flott og spennende å se hvordan barna lett bytter fra samtaler på norsk til samtaler på engelsk, for å nevne noe. Et eksempel: «En av jentene i barnehagen har vært på besøk hos farmor i England i sommer, og da er det selvfølgelig helt naturlig å snakke engelsk når en kommer tilbake til barnehagen i august. Da er det veldig praktisk at det er tre andre barn i barnehagen som like greit slår over til engelsk når samtalen går på dette språket.»   

 

 

 

Om snikkedalen

Jeg er engasjert i barnehagens rolle i samfunnet og hvordan den spiller en sentral rolle i barn og småbarnsfamiliers hverdagsliv. I den forbindelse arbeider jeg for å utvikle et kunnskapsbasert nærmiljøsenter som er lokalisert ved barnehagen(e). Denne virksomheten kaller jeg NærNode. For tiden går jeg siste året på barnehagelærerstudiet samtidig som jeg skriver en master i innovasjon og kunnskapsutvikling. Masteren handler om hvordan å gå fra ide til pilot i et innovasjonsprosjekt (NærNoden). På barnehagestudiet har jeg valgt fordypning i språk, tekst og nye medier - det er tema relatert til dette jeg vil blogge om her.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

1 svar til Barns språkutvikling

  1. Høres spennende ut Anett! Gleder meg til å følge fortsettelsen:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s